سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دکتر علیداود پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
اگر بنده آجل و پایان آن را مى‏دید ، با آرزو و فریبندگیش دشمنى مى‏ورزید . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   علیداود پارسا  

خوردن هفت تا ده نوبت میوه و سبزی در روز خطر مرگ را تا 42 درصد کاهش می‌دهد

 

 

خوردن پنج تا هفت نوبت در روز میوه و سبزی خطر بیماری‌ها را 36 درصد کاهش می دهد و خوردن هفت تا ده نوبت میوه وسبزی، خطر را تا 42 درصد کم می‌کند

محققان دانشگاه لندن کالج با مطالعه روی 65226 نفر در مدت هفت سال به این نتیجه رسیده‌اند که خوردن هفت تا ده نوبت میوه و سبزی در روز خطر مرگ را تا 42 درصد کاهش می‌دهد.

اما نظام بهداشت و درمان بریتانیا می‌گوید که قصد ندارد توصیه قبلیِ پنج نوبت در روز را تغییر دهد.

پژوهشگران لندن کالج می‌گویند کسانی که بیشتر میوه و سبزی می خورند کمتر از بقیه در معرض خطر مرگ به علت هر نوع بیماری‌ و به ویژه مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و سرطان قرار دارند.

بنابراین توصیه رسمی در مورد خوردن پنج نوبت میوه و سبزی در روز بهتر است به هفت تا ده نوبت افزایش یابد.

این تحقیق نشان می‌دهد که سبزی تازه بیش از میوه در پیشگیری از بیماری‌ها موثر است.

اما بر عکس، کمپوت و میوه‌ کنسروی نه تنها به کاهش خطر بیماری‌ها کمک نمی‌کند، بلکه احتمال آن را بالا می‌برند. آب میوه مضر نیست، اما سودمندی ندارد.

با اینحال برخی از متخصصان معتقدند که سایرِ عوامل سبک زندگی سالم مثل پرهیز از سیگار و الکل، در کاهش خطر مرگ تاثیر داشته و نمی‌توان آن را فقط به خوردن میوه و سبزی بیشتر ربط داد.

محققان دانشگاه لندن کالج می‌گویند آنها عوامل دیگر را هم در نظر داشته‌اند با اینحال به این نتیجه رسیده‌اند که میوه و سبزی بیشتر خطر مرگ را کم می‌کند.

دکتر ایین‌لولا ایه‌بده، سرپرست این گروه پژوهشی می‌گوید: "پیام اصلی این است که هرچه بیشتر میوه و سبزی بخورید خطر مرگ در سنی که هستید کمتر می‌شود."

اما پروفسور تام ساندرز، استاد کینگز کالج لندن می‌گوید این موضوع قبلا ثابت شده که کسانی که میوه و سبزی زیاد می‌خورند افرادی مسئول و تحصیل‌کرده هستند و درآمد بالاتری دارند، به همین دلیل هم کمتر در معرض بیماری قرار دارند.

"شما نمی‌توانید از این نوع اطلاعات به یک حکم موجه برسید که مردم چه باید بخورند."

کارشناسان دیگر هم توصیه برای خوردن هفت تا ده نوبت سبزی و میوه را غیرعملی دانسته و پرسیده‌اند چند درصد افراد جامعه می‌توانند هزینه چنین رژیمی را پرداخت کنند.

نظام بهداشت و درمان بریتانیا (NHS) اعلام کرده که توصیه رسمی خود را مبنی بر خوردن پنج تا ده نوبت میوه و سبزی در روز تغییر نمی‌دهد و ترجیح می‌دهد که افراد بیشتری را به خوردن میوه و سبزی راغب کند تا اینکه بر افزایش مصرف روزانه تمرکز کند.

دکتر الیسون تدسون از موسسه سلامت عمومی انگلیس می‌گوید این تحقیق "جالبی" است، اما وقتی توصیه همین "پنج بار در روز" را دو سوم افراد رعایت نمی‌کنند، تبلیغ برای افزایش مصرف روزانه کاری "شتابزده" به نظر می‌رسد: "مردم پیام ساده پنج بار در روز را می فهمند و ما ترجیح می دهیم آن را همین طور ساده نگه داریم."

خوردن پنج نوبت میوه و سبزی در روز (5 80x گرم) توصیه سازمان بهداشت جهانی است و بر تنوع میوه‌ها و سبزی‌ها در هر نوبت تاکید شده است. سیب زمینی هم بدلیل نشاسته زیاد حساب نیست.

پروفسور سایمون کیپ‌ول، استاد دانشگاه لیورپول می‌گوید برای این که روزانه هفت نوبت میوه و سبزی را بتوان در تغذیه روزانه گنجاند، رژیم مدیترانه‌ای الگوی مناسبی است: "سالاد زیاد، زیتون زیاد، میوه زیاد، گوشت در موارد استثنایی."

 


 

نوشته شده توسط:   علیداود پارسا  

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان بروجرد به دلیل برخورداری از جاذبه‌های تفریحی، تاریخی و مذهبی هر ساله در فصول بهار و تعطیلات نوروز و تابستان پذیرای میهمانان و گردشگران فراوانی از سراسر کشور است.

مسافران و گردشگرانی که با عبور از بروجرد به سمت دیگر شهرهای کشور به ویژه جنوب، توقفی حتی کوتاه برای بهره مندی از مناظر بکر و تفرجگاههای این شهرستان خواهند داشت و با رفتن به دامان طبیعت دل انگیز این منطقه، خاطرات خوشی را ره آورد سفر خود خواهند کرد.

اغلب محورها و جاده‌های خروجی و حاشیه شهرستان بروجرد به روستاهای خوش آب و هوایی ختم می‌شود که زیبایی‌های آن در تمامی فصول سال چشم هر بیننده را به خود خیره می‌کند.

این در حالیست که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان آب و هوای شهرستان بروجرد، اقلیم این شهرستان و طول و عرض جغرافیایی آن هم ارز بسیاری از نقاط کشورهای اروپایی است.

سراب کرتول و رقص زیبای نشاط و طراوت

در میان این همه مواهب الهی تفرجگاه بکر سراب "کرتول" همچون نگینی سبز و آبی با عطر روحبخش گلها و سبزه زارها پذیرای گردشگران و دوستداران طبیعت است. تفرجگاه سراب کرتول در دامنه کوههای گرین و در میان قلل زیبای هیجده یال و قله‌های نهاوند مانند یال کبود و چل نابالغان و دره سیب با پذیرایی از گردشگران بر خود می‌بالد.

همه ساله به واسطه ریزش فراوان برف در ارتفاعات این منطقه و آب شدن تدریجی برف در این منطقه، در فصل بهار و تابستان، رودخانه‌ای خروشان و زیبا در دامنه این کوهها پدیدار می‌شود. طراوت و رقص سبزه‌های این منطقه از برکت خروش و جوشش این رودخانه است.

تفرجگاه سراب کرتول در ایام سال و روزهای تعطیل هفته و به ویژه روز ?13 نوروز آغوش سبز و زیبای خود را به روی خانواده‌های بروجردی و میهمانانشان باز و آرامش را برای گذران یک روز خوب در دامان طبیعت به آنها هدیه می کند.

تفرجگاه سراب کرتول یکی از مناطق زیبا و بکر بخش اشترینان است که برای تبدیل آن به یک منطقه زیبای گردشگری توجه ویژه مسئولان را می‌طلبد.

این منطقه پر آب و درخت یکی از زیبا ترین مناطق گردشگری با طبیعتی بکر، درختان کهنسال و آب زلال فراوان است که در فاصله 18 کیلومتری شهر بروجرد در جوار روستای توده زن قرار دارد.

ونایی، دیار چشمه ها و رودخانه های پرآب

ونّایی نام روستایی بزرگ و آباد در شهرستان بروجرد در غرب ایران است. این روستا از توابع بخش اشترینان این شهرستان بوده و در 12 کیلومتری شمال غربی شهر بروجرد در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته است.

ونایی به عنوان یکی از بزرگترین و پرجمعیت‌ترین مناطق روستایی بروجرد، از ? 10 کوه و قله مرتفع و شگفت انگیز از جمله "هجده یال"، "سه کوزان"، "والاش"، "برنجه" و "هیگره" برخوردار است.

ونایی در تنگه‌ای بین دو کوه بلند برآفتاب و کوه گرین قرار گرفته است و آب و هوایی کوهستانی دارد. زمستانهای آن سرد و پربرف و تابستانهای آن خنک و معتدل است.

جنوب ونایی را دشت کوچکی تشکیل می دهد که به دلیل وجود آب فراوان، کشاورزی در آن رونق دارد. وجود چشمه‌سارهای جوشان همچون سراب سفید، دو روزنه، طوطیا و سراب پنبه که از دامن کوههای این منطقه می جوشد و منبع اصلی آب شرب شهر بروجرد است، علاوه بر رونق کشاورزی، طراوت ویژه‌ای را با صدای دلنشین جویبارها در کنار عطر سبزه‌های بهاری و خنکی نسیم دشتها در مقابل چشم گردشگران به تصویر می‌کشد.

رودخانه مهیج و خروشان سیمره که از تلاقی چشمه‌سارهای پرآب این منطقه تشکیل شده، گامی بلند را برای سیرابی دشتهای جنوبی لرستان و پیوستن به رودخانه دز در خوزستان برداشته است. این روستا با جاده آسفالته به بروجرد و اشترینان و با جاده شنی به الشتر وصل می‌شود.

منطقه سرسبز و بکر روستای "ونایی" از جمله مناطق پر جاذبه بروجرد به شمار می‌رود که اغلب گردشگران و به ویژه دوستداران کوهپیمایی و کوهنوردی اوقات خوشی را در آن سپری می‌کنند. ونایی از مناطق گردشگری طبیعی بروجرد است و در فهرست روستاهای گردشگری استان لرستان قرار دارد. دارای یک قلعه تاریخی به شماره ثبت ملی 11224 و یک دهنه غار است. ونایی به خاطر سرچشمه های گوناگون، بیشه زارها و کوههای مرتفع از توان بالایی برای گردشگری برخوردار است.

با این وجود "ونایی" را در روزهای تعطیل هفته و ایام نوروز ، بهار و تابستان خنکش بهتر از هر زمان دیگر می‌توان احساس کرد چرا که عمده خانواده‌های بروجردی به همراه مسافران و میهمانان خود از ساعات اولیه صبح راهی این منطقه شده تا با نشستن در کنار رودخانه و چشمه‌های پر آب آن ، اوقاتی خوش را در خلوت طبیعت سپری کنند.

همچنین ونایی به عنوان زیستگاهی مناسب برای گونه‌های جانوری بومی منطقه محسوب می شود و جاندارانی همچون گراز، گرگ، روباه، خرگوش، موش صحرایی، کفتار، خدنگ و پرندگانی مانند حواصیل، کبک، خروس کولی و چنگر از جمله جانوران منطقه کوهستانی ونایی هستند.

 پوشش گیاهی غنی این منطقه به ویژه در بهار طبیعت و تابستان همواره مورد توجه اهالی و گردشگران بوده چرا که رویش گیاهان معطر دارویی و خوراکی همانند پونه، بابونه، گون و میخک وحشی به وفور مشاهده می‌شود.

زیبایی مسحور کننده "گلدشت" و بوی باغ های سیب

منطقه درختی و سرسبز " گلدشت" بروجرد از جمله تفرجگاههای این شهرستان است که اغلب مسافران و گردشگران با نام و ویژگیهای طبیعی این مکان به خوبی آشنایی دارند.

گلدشت یک دره و جلگه وسیع در دامنه کوههای سر به فلک کشیده زاگرس است که محدوده این منطقه از غرب تپه چغای بروجرد آغاز و تا کپرگه ادامه دارد.

گلدشت مشتمل بر چندین روستا است که روستاهای فیال، شیخ میری، قلعه و کپرگه بخشهای مهم آن هستند. دسترسی به گلدشت از طریق جاده آسفالته به طول 12 کیلومتر از غرب شهر بروجرد امکانپذیر است.

این دره آبرفتی حاوی چشمه ها و سرابهای گوناگون است که آب آن ناشی از ذوب برفهای قلل کوه گرین باعث روان شدن رودخانه ای دائمی در این ناحیه شده و به تبع کشاورزی و باغداری در این ناحیه سر سبز از رونق زیادی برخوردار شده است.

دو طرف جاده گلدشت بروجرد مملو از باغ‌های سیب است که در فصل بهار دیدن شکوفه‌های درختان چشم هر رهگذری را به خود خیره کرده و انتهای این باغها نیز به رودخانه پر آب گلرود ختم می‌شود.

گلدشت ناحیه ییلاقی شهروندان بروجردی به حساب می آید و ویلاهای زیبایی در گوشه و کنار آن دیده می شود و همچنین روستائیان خونگرم و امکانات تفریحی فراوان باعث شده تا این ناحیه به خصوص در ایام تعطیل شاهد حضور جمعیت زیادی از مردم بروجرد و مسافران و گردشگران باشد.

گلدشت منطقه‌ای است وسیع و روستاهای آبادی چون شیخ میری و قلعه در آن قرار دارند. سرابها و چشمه‌های گوناگونی در این دره آبرفتی وجود دارد و آب ناشی از ذوب برفهای قلل کوه گرین و کوه میش پرور باعث روان شدن رودخانه‌ای دائمی در این ناحیه شده که به تبع آن کشاورزی و باغداری در این ناحیه سرسبز از رونق زیادی برخوردار شده است.


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
یکشنبه 103 اردیبهشت 30
امروز:   4 بازدید
دیروز:   1  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
دکتر  علیداود  پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
علیداود پارسا
I am an Iranian and always happy of being Iranian I am a student and like to be student all my life. من ایرانی‌ هستم و همیشه از ایرانی‌ بودن خودم خوشحالم و به آن افتخارمیکنم. دانشجو هستم و دوست دارم همیشه دانشجو بمانم. پزشک هستم آرزو دارم تسکین دهنده دردهای جسم و روح انسانها باشم
لوگوی خودم
دکتر  علیداود  پارسا (Dr Ali Davod Parsa)
اوقات شرعی
حضور و غیاب
لینک دوستان
صفحات اختصاص?
آوای آشنا
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com